"Pınar Anaokulu Öğrencileri, Orman Programı Kapsamında Doğayla Buluştu: Nisan Ayında Keyifli Aktivitelerle Dolu Bir Ay"

Pınar Anaokulu öğrencileri, doğayla iç içe bir nisan ayı geçirerek unutulmaz bir deneyim yaşadılar. Okulun düzenlediği orman programı çerçevesinde gerçekleştirilen orman gezisi, öğrencilere doğayı keşfetme ve onunla etkileşime geçme fırsatı sundu.

Gezinin bir parçası olarak, öğrenciler toprağın yapısını inceleme şansı buldular. Ayrıca, açık hava oyunları arasında yer alan "Ateş, Toprak, Hava, Su" oyununu oynayarak eğlenceli vakit geçirdiler. Bu oyun, öğrencilerin hem birbirleriyle etkileşimini artırdı hem de doğayı keşfederken eğlenceli bir yöntem sunarak öğrenmeyi destekledi.

Gezi ırasında, öğrenciler böcek evlerini inceleyerek doğanın küçük detaylarına dikkat çektiler. Ayrıca, orman yangınlarına karşı bilinçlenmek adına itfaiye çalışanlarından bilgi aldılar. Bu sayede, doğal afetlere karşı nasıl önlem alacaklarını öğrenme fırsatı buldular.

Öğrenciler ayrıca, bitkilerle mandala çalışması yaparak doğayla iç içe bir etkinliğe katıldılar. Bu etkinlik, hem yaratıcılıklarını geliştirdi hem de doğanın güzelliklerini keşfetmelerine yardımcı oldu.

Pınar Anaokulu öğrencileri, orman programı kapsamında gerçekleştirilen etkinliklerle doğayı keşfetmenin yanı sıra, birbirleriyle etkileşim kurma ve öğrenme fırsatı buldular. Bu deneyim, öğrencilerin doğaya olan sevgi ve saygılarını artırdı ve onları gelecekte daha bilinçli ve çevreye duyarlı bireyler olmaya teşvik etti.